Ars Poetica

Vannak céljaink, feladataink és terveink. Fontos lehet, hogy mik az eszközeink és a módszereink:)

Soha nem szabad elfelejtenünk - nekünk, Szülői Munkaközösségnek -, hol a helyünk! Nem dolgunk, nem tisztünk tanácsot adni, beleszólni vagy követelni. Segíteni szeretnénk, és aki ilyesmire adja a fejét, vállalnia kell, hogy nem biztosan az a segítség, amit mi annak gondolunk, hanem, amiből kér az is, akinek szánjuk :)

Tehát: mi ötletelünk, felvonultatunk, tálalunk, szervezünk, és ha a szervezés  végére kiderül, hogy nincs rá igény, akkor szépen visszavonulunk, és új terv után nézünk. Sértődés nélkül.

Persze azt megtehetjük, hogy a tálalást-szervezést legjobb tudásunk szerint intézzük, hogy legalább elindulhasson valami. Aztán vagy életben marad, vagy nem.

Amikor egy programot elindítunk, nem várjuk tőle, hogy megmozdítsa a fél iskolát. Ha a 340 diákból 5-10 érdeklődő lesz csak, az bőven elég lehet. Hiszen a következő program más (beállítottságú, érdeklődési körű) 5-10 diákot fog elérni, és ez így megy tovább, míg ki nem fogyunk az ötletekből, aminek - valljuk be - vajmi kevés az esélye...

Valahogy úgy képzeld el, mint amikor nagy-sok munkával pályára állítanak egy műholdat, utána már nem sok tenni való van, az a kis műhold megy a maga útján, legfeljebb néha rá kell nézni.

Szerencsére van bizonyos segítségünk, szoros kapcsolatunk a tanárokkal, a diákönkormányzattal, akiknek a véleményét, tanácsát, megérzéseit kikérjük egy-egy ötlet csírakorában, illetve a megvalósítás fázisaiban. Hogy meg tudjuk őrizni a helyünket, és azonnal vissza tudjunk lépni, ha véletlenül SOK lennénk.

Innen is köszönjük nekik!

 

Belépés

Navigáció

Galéria-kóstoló

Tizedik

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 10 vendég van a webhelyen.

Sokan vagyunk?

Eddigi látogatóink száma: 656988

Együttműködő partner