25 év

Ebben a tanévben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium. Ennyi idő egy intézmény életében tökéletesen elegendő arra, hogy megmutassa, hol a helye a világban. Ha csak a számok tükrében vizsgálnánk az iskolát, láthatnánk, hogy sok-sok éve mindenféle szempontok szerint az ország legjobb 8-10 gimnáziuma között van, hogy a tanulmányi átlag 4,15-4,36 között mozog, hogy a továbbtanulási arány 95 %-os, hogy csak ebben a tanévben is 11 országos versenyen 24-en kerültek az első 25-be (összesen mintegy 350 diákból!). 
Ám a DLSB messze több, mint egy – számokkal mérhető - oktatási intézmény. Szellemiségét meghatározták az első igazgató, Czuczor Sándor mellett az első itt tanító pedagógusok, az úttörők, akik kezdettől fogva önálló, felelős és megfelelő értékrenddel rendelkező fiatalokat engedtek útjukra. Ezt a szemléletet igyekszik őrizni az iskola ma is, nem kevés erőfeszítést igényelve pedagógustól, diáktól, szülőtől. Ám ez az erőfeszítés inkább az összefogásban, az úgynevezett DLSB-feelingben érződött mindig. 
A Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium a város szerves része. A szélén áll, és felelősséget is jelent persze, de Balatonalmádi sokat köszönhet neki. Annak idején, amikor még feltétel volt egy gimnázium működtetése, az intézmény is hozzájárult, hogy várossá válhasson. Azóta is sok rendezvény fényét emelik a tehetséges diákok fellépésükkel, és a világban, akik ismerik Balatonalmádi nevét, sokan az iskola kapcsán tehetik ezt. Az itt végzettek, akik angolul is gondolkodnak (no persze egyéb nyelveken is beszélnek), és ma már sikeres felnőttek, itthon és külföldön állják meg a helyüket, egyebek között az Almádi gyökereknek köszönhetően. Valamennyien büszkék erre! Ahogy Czuczor Sándor fogalmazott a 20. születésnapon: „…a mi nagykorúságunk akkor dőlt el, amikor az angolszász világban megjelent egy új szó: Almadization, illetve idehaza a két tannyelvű oktatás zászlóshajójának tituláltak bennünket”. 

A gimnáziumra mindig is jellemző volt a nyitottság, a szó minden értelmében. A közeljövőben két rendezvény is lehetőséget ad, hogy kapcsolódjunk az intézményhez. Weöres Sándor 100. születésnapja alkalmából 25 órás felolvasást tartanak, melynek bármelyik órájában ingyenesen belehallgathatunk a művekbe 2013. június 12. 7 óra és június 13. 8 óra között.

2013. május 30-án 17 órakor pedig – szintén ingyenesen – a Pannónia Kulturális Központban lépnek fel a diákok egy színvonalas gálaműsor keretében. A mai világban már az óvodában is különórákra járnak a gyerekek. Nem csoda, hogy mire középiskolába kerülnek, többen magas szinten zenélnek, sportolnak, alkotnak. Adjunk alkalmat nekik, hogy megmutathassák, ILYENEK IS a mai fiatalok!

Belépés

Navigáció

Galéria-kóstoló

42.

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Sokan vagyunk?

Eddigi látogatóink száma: 657000

Együttműködő partner