Pedagógusnap

Itt olvashatod, hogy milyen üzenetet kaptak tőlünk tanáraink a pedagógusnap alkalmából.
KÖSZÖNET
Pedagógusnak lenni sohasem volt könnyű. Mindig akadt, akivel szemben kellett állni. Eleinte a földművessel, aki nem értette, miért lenne fontos a gyerekének a tanulás, az utóbbi négy-öt évtizedben már azzal, hogy legalább minimálisan elismerjék. A közvéleménnyel, ami csak annyit lát, hogy a tanár az, aki egész nyáron a lábát lógatja, miközben folyton panaszkodik, és akivel már megint tele a sajtó.
Ilyen körülmények között esze minden akaratára, szíve minden erejére szüksége van, hogy rendesen elvégezze a feladatát. Azaz szüksége lenne. Mert talán a reggeli fogmosás közben, a tanáriban, vagy a folyosón az osztály felé ballagva még azt forgatja a fejében, hogy „…mi értelme ennek az egésznek…?”. De amikor a tanteremben felemeli a fejét a naplóból, és a gyermekem szemébe néz, aki épp már megint nem írta meg a házi feladatát, vagy épp már megint különlegesen jó dolgozatot írt, újra szívből TANÁR. Bosszankodik és örül, veszekszik és elismer SZÍVBŐL. Mintha egy másik világban lenne, mert NEM TUD másképp. Talán amikor kilép a folyosóra kicsöngetéskor, megint fásult lesz kicsit. Egészen a következő órájáig.
Ez a mi szerencsénk: diákoké és szülőké. Ahogy mondani szokás, a vér nem válik vízzé. Vagy csak sokkal több idő kellene hozzá? Szokás ilyen alkalmakkor jó egészséget kívánni, meg sikereket. Hadd kívánjunk mi most inkább végre olyan világot, amelyben a pedagógust a kívülállók is olyan nagynak látják, mint amekkora a feladat, amit végez. Addig pedig sok erőt, összefogást. Kapaszkodjanak a diákokba és egymásba – mindaddig, amíg nincs más…
Mindezt pedig nem csak Önöknek kívánjuk, hanem magunknak is: diákoknak és szülőknek. Mert akár tudatában vagyunk, akár nem, a pedagógus a legfontosabb esélyünk!
Köszönettel: a szülők

Belépés

Navigáció

Galéria-kóstoló

24

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 6 vendég van a webhelyen.

Sokan vagyunk?

Eddigi látogatóink száma: 657022

Együttműködő partner